Alexander Cannelin

Image Thumbnail
Tap to see the full-sized image
Image Thumbnail
Image Thumbnail

Oulun hautausmaa

Kajaanintie 1, 3, 5 / Intiöntie 6
Oulu Pohjois-Pohjanmaa 90100
Finland
Contributors
MH7F-B3K

Alexander Cannelin

Born: 1827
Died: 1872
Age: 45 Years
map
Ask an expert about your family tree
Want to dive deeper into your family tree? Begin with a free quote for a family history research package offered by Legacy Tree - an independent genealogy service.
Get Started
Additional data from member contributors

Life Story

Alexander Cannelin (25. joulukuuta 1823 Pyhäjoki, – 13. helmikuuta 1872 Oulu) oli 1800-luvulla vaikuttanut merikapteeni. Hän oli merenkulkuopetuksen ja Pohjois-Suomen merenkulun kehittäjä. Laatiessaan alan oppikirjaa hän vaikutti suomenkielisen merenkulkusanaston kehitykseen. Hänen teoksensa Oppikirja merikulun tieteessä ilmestyi kahtena niteenä vuosina 1868 ja 1869. Sitä käytettiin oppikirjana Oulun ja Viipurin merikouluissa. Monet hänen laatimansa suomennostyöt jäivät julkaisematta, koska tekijänoikeuspalkkioista ei päästy sopimukseen. Hänen veljensä Gustaf Cannelin oli Mustasaaren kirkkoherra.

Cannelinin vanhemmat olivat Pyhäjoen lukkari Tomas Cannelin ja Juliana Ticklén. Hän kävi Oulun triviaalikoulua ja pääsi ylioppilaaksi 1844. Hän opiskeli lyhyen aikaa Helsingin yliopistossa, mutta muutti sitten Raaheen ja työskenteli merenkulun tehtävissä. Hän solmi avioliiton ensin 1854 ja nuorikon kuoltua toisen avioliiton noin vuonna 1857. Samoihin aikoihin hän oli edennyt urallaan merikapteeniksi, ja toimi esimerkiksi parkki Kalevan kapteenina valtameriliikenteessä.

"Alexander Cannelin" Wikipedia: The Free Encyclopedia. Wikimedia Foundation, Inc. 22 July 2004. Web. 10 Aug.2004., https://fi.wikipedia.org/wiki/Alexander_Cannelin
BillionGraves.com record for Alexander Cannelin (1827 - 1872), BillionGraves Record Oulun hautausmaa , Oulu, Pohjois-Pohjanmaa, Pohjois-Pohjanmaa, Finland, Europe